Meedoen in Rotterdam

Project Rotterdam

Hoe ziet het meedoen aan ons onderzoek er eigenlijk uit? Je doet bij ons mee aan een aantal onderdelen. Check het stappenplan met uitleg! 

De stappen voor GUTS Rotterdam

1

Aanmelden

Je kan je aanmelden via de knop ‘Meld je aan’ in de menubalk of onderaan deze pagina. Maar let goed op, je kan kiezen om mee te doen in Amsterdam óf in Rotterdam. De onderzoeken lijken veel op elkaar, maar er zijn ook een paar verschillen. Kies de stad waar jij dichtbij woont, werkt of naar school gaat. 

2

Vragen invullen

We willen graag meer te weten komen over hoe jij over dingen denkt door middel van vragenlijsten. Deze sturen we naar je op via een link in je e-mail, zodat je ze gemakkelijk thuis kunt invullen. 

3

Onderzoeksdag 1: MRI

In GUTS Rotterdam doen we op twee manieren hersenonderzoek: met een MRI-scanner en door middel van EEG. De MRI is een grote magneet waarmee we foto’s kunnen maken van je hersenen, zonder dat jij hier iets van merkt. Terwijl je in deze scanner ligt, ga je een paar spelletjes doen. Hiermee kunnen we meten welke delen van je hersenen harder werken wanneer je bepaalde opdrachten uitvoert. Na de MRI-scanner doe je ook nog een paar spelletjes op de computer.

Tijdens de onderzoeksdag vragen we je ook om in een buisje speeksel te verzamelen. Dit doen we om je hormonen (bijvoorbeeld testosteron) te kunnen meten. 

Het MRI-onderzoek vindt plaats in het Erasmus MC en het hele bezoek duurt ongeveer 3 uur. 

4

Onderzoeksdag 2: EEG

Op de tweede onderzoeksdag doe je mee aan hersenonderzoek door middel van EEG. EEG is een methode waarbij we via een kapje op je hoofd onderzoek doen naar hersengolven. 

Het kapje is een soort badmuts op je hoofd waar allemaal kleine sensoren op je hoofdhuid worden gezet. Deze kunnen de elektrische signalen meten die van nature door je hersenen worden uitgestuurd. Zo kunnen we meten hoe snel de hersenen ergens op reageren! Tijdens de EEG speel je spelletjes zodat wij kunnen zien hoe jouw hersenen reageren.

Het EEG-onderzoek vindt plaats op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wil je liever eerst meedoen aan EEG en dan MRI? Dat kan!

5

Vaker terugkomen 

Het onderzoeksproject duurt meerdere jaren. Daarom vragen we je om na ongeveer drie jaar nog eens terug te komen en opnieuw mee te doen. Zo kunnen we kijken wat er veranderd is sinds het vorige bezoek. Je kan op elk moment aangeven als je niet meer mee wilt doen, want deelname aan ons onderzoek is op vrijwillig. 

6

Wat gebeurt er met je gegevens?

Als je meedoet aan ons onderzoek, willen we natuurlijk goed voor je gegevens zorgen. In het filmpje hieronder leggen we uit hoe we dat doen. Je gegevens worden veilig opgeslagen en we vervangen je naam door een code. Zo zijn ze niet direct naar jou te herleiden. Alleen de onderzoekers van het project gebruiken deze gegevens voor hun onderzoek, en we delen ze niet met anderen. Alles wat je ons vertelt of bij ons doet blijft vertrouwelijk. Zo zorgen we ervoor dat jouw privacy beschermd blijft!

Bekijk het filmpje om te zien hoe we jouw gegevens veilig en vertrouwelijk houden.

Meedoen aan ons onderzoek in Rotterdam?

Aanmelden onderzoek Rotterdam
Privacy